Home
Chernihiv
Education
Safety lessons
International
Community
Humor
About us
Forum
March 2003 - №3 Archive
Уроки безпеки
Державна служба охорони

Ми збережемо Ваше життя та майно

Опівдні 24 січня 2003 р. Галина Петрівна Махросенкова, що мешкає в Чернігові по вулиці П'ятницькій, вийшла з дому, у магазин. Вона і гадки не мала, що через двадцять хвилин її чекатиме не вельми приємний сюрприз. Саме в цей час за нею слідкував сумнівного вигляду чолов'яга. Помітивши, що квартира спустіла - піднявся на п'ятий поверх. Зламав одні вхідні двері, потім другі. Але тут щось сполохало бувалого злодія- чи то запримітив охоронну сигналізацію, чи просто грабіжницька інтуїція підказувала йому "робити ноги". Так чи інакше, але цього разу вона йому не допомогла, бо було вже пізно.

Сигнал про проникнення відразу був зафіксований на пульті централізованого спостереження (ПЦС) Державної служби охорони, і вже через хвилину черговий наряд у складі старшого прапорщика Валерія Мануйлова і сержантів Сергія Іваненка та Ігоря Лук'яненка прибув на місце події. Блокувавши будинок, розпочали огляд. І хоча бувалий злочинець все ж зміг непоміченим спуститися у під'їзд, там його вже чекали. Ще мить - і на заломлених руках грабіжника клацнули наручники.

Щороку в Чернігові скоюються сотні квартирних крадіжок. Кожен подібний злочин завдає не лише матеріальних збитків, а й спричиняє значний нервовий стрес.

Найнадійніший шлях уникнути цього - скористатись послугами Державної служби охорони.

Державна служба охорони (ДСО) - підрозділ УМВС, який діє на засадах самофінансування і надає весь спектр охоронних послуг з гарантією повної матеріальної відповідальності: фізична охорона (міліція, охоронники), охорона з допомогою технічних засобів (підключення на пульт централізованого спостереження (ПЦО), реагування нарядів міліції на тривожні сповіщення з об'єктів (тривожна кнопка),організація роботи відомчої охорони та контроль за несенням нею служби (молодші інспектори, що утримуються за рахунок підприємств), супроводження цінних вантажів , охорона фізичних осіб, інкасація грошової готівки, охорона касирів, осіб з цінними паперами і т.д.

Охоронники ДСО виконують охоронні функцій та забезпечують громадський порядок в зонах дії постів та маршрутів, у взаємодії з міліцією ДСО це - оперативне прибуття наряду міліції, в разі необхідності надання допомоги охороннику чи міліціонеру.

Охоронники ДСО виконують службові обов'язки в форменому одязі встановленого зразка з символікою МВС та ДСО, екіпіровані спецзасобами (кийок гумовий, наручники, газовий балончик зі сльозоточивою речовиною, радіостанція).

Охоронники ДСО задіяні на охорону об'єктів пройшли навчальну підготовку в училищах професійної підготовки при МВС України, в тому числі з профілюючим напрямком - робота з неповнолітніми в системі учбових закладів, з обов'язковим тестуванням на профпридатність у психолога по даному напрямку роботи.

 

Охорона, яка доступна усім
 
Послуги охорони та середня вартість на них:
Озброєна міліцейська охорона (охорона особливо-важливих
об'єктів та об'єктів народного господарства)
Від 8 грн/год
Охорона ВОХОР озброєнаВід 6 грн/год
Охорона ВОХОР неозброєна (з спецзасобами)Від 5,0-5,40 грн/год
Охорона шкілВід 4,50 грн/год
Інкасація грошової готівки, перевезення грошових знаків,
цінних паперів з матеріальною відповідальністю
0,3 - 0,5% від
перевезеної суми
Охорона грошових знаків, цінних паперів та інших цінностей, що перевозяться уповноваженою особою замовника без матеріальної відповідальності8 - 15 грн/год
охорони одним
співробітником
Контроль за несенням служби відомчої фізичної охорони за допомогою технічних засобів120 грн. за місяць
Виїзд групи затримання ПЦО на тривожні повідомленняВід 35 грн
 
Обладнання квартир засобами охоронно-пожежної сигналізації:
- однокімнатна квартираВід 140 грн
- двокімнатна квартираВід 250 грн
- трикімнатна квартираВід 350 грн
Охорона квартир за місяцьВід 30 грн
Охорона об'єктів за допомогою технічних засобів охорони, тривожна сигналізаціяВід 0,65 грн/год
Обслуговування технічних засобів охорони (за 1 умовну установку)Від 144,64 грн. за рік
Тривожна сигналізація в квартиріВід 30 грн./міс

 

Надійна охорона для всіх - основний принцип роботи Державної служби охорони

ВДСО при МВС України в Чернігівській області
14021, м. Чернігів, вул. Івана Франка, 4-а
Телефони: 7-40-05, 7-30-10, 176-590, 176-709, 177-082
4-02-58 (чергова частина),
176-491 (ПЦО)


CopyRight © 2002, Valeriy Ryabukha Design © 2002, Pavel Los